Nieuwe Spiegelstraat 33, Amsterdam

Vraagprijs   € 13.995 p.m.  

Download Brochure

Omschrijving

Algemeen:

het betreft hier een zeer karakteristiek winkelpand met één van de breedste winkelpuien van de straat. Ook is het één van de grotere winkeloppervlakken in de directe omgeving. Het totale vloeroppervlak is verdeeld over drie niveaus: een begane grond, een souterrain en een entresolverdieping. Achter het pand bevindt zich een kleine ingesloten achterplaats en op entresol-niveau een terras.

Het object is decennialang ingevuld door kunst en antiek gerelateerde bedrijven. Op dit ogenblik is er een galerie gevestigd, die eind Q3 2022 het pand zal verlaten. In verband met de lichtinval voor de getoonde kunst heeft huidige huurder de ramen in de gehele achtergevel geblindeerd, hiermee wordt verhuld dat het object zowel in het souterrain als op entresol-niveau over goede daglichttoetreding aan de achterzijde beschikt.

Locatie (Grachtengordel-Zuid):

Nieuwe Spiegelstraat is gelegen in de buurt Gouden Bocht en hoort ook bij de wijk Grachtengordel-Zuid in de gemeente Amsterdam. Langs de vier prachtige grachten zijn de statige grachtenpanden te vinden die hun historie kennen uit de Gouden Eeuw. Omdat er veelvuldig wordt verbouwd is er een grote verscheidenheid te vinden aan architectonische stijlen langs de grachten. Het is dan ook niet voor niets dat de Grachten-gordel op de Werelderfgoedlijst is geplaatst.

Bereikbaarheid:

de buurt is enorm centraal gelegen met een zeer uitgebreid winkelaanbod. Van de supermarkt op de hoek tot de speciaalzaken, alles is er te vinden. Ben je meer geïnteresseerd in de markt, dan is het gemakkelijk over te steken naar De Pijp. Voor de liefhebber van cultuur is het eveneens een fantastische locatie want bijna alle grote Amsterdamse musea en verscheidene muziekgebouwen liggen in de buurt. Met onder andere de metro of tram sta je in minder dan 5 minuten op het centraal station. Met de auto ben je gemakkelijk op de A10 waarna je snel door kan rijden naar Haarlem, Utrecht of Den Haag.

Demografische gegevens:

Nieuwe Spiegelstraat ligt in de wijk Grachtengordel-Zuid. Deze wijk telt in totaal 5.350 inwoners waarvan er 54% man en 45.9% vrouw zijn. De leeftijden zijn als volgt verdeeld: 9% is tussen 0 en 14 jaar, 13% is tussen 15 en 24 jaar, 38% is tussen 25 en 44 jaar, 26% is tussen 45 en 64 jaar en 14% is 65 jaar of ouder. 26% is gehuwd en 66% is ongehuwd. Er zijn in totaal 3.410 huishoudens. Deze bestaan uit 63% eenpersoonshuishoudens, 24% tweepersoonshuishoudens en 14% huishoudens met één of meer kinderen. Gemiddeld bestaat een huishouden uit 1.6 personen.

VVO:

het totaal Verhuurbaar Vloer Oppervlak omvat 209,00 m² (BVO 240,00 m²) en als volgt onderverdeeld:

begane grond 66,30 m2 winkel-/showroomruimte;
entresol 55,80 m2 winkel-/showroomruimte;
souterrain 56,30 m2 winkel-/showroomruimte;
souterrain 30,80 m2 toilet, pantry, opslagruimte.

De oppervlakten zijn gemeten op basis van de NEN 2580 . NEN 2580 Meetstaat aanwezig.

Buitenruimten:

achter het souterrain is een kleine tuin gesitueerd (13,20 m2). Achter de entresol is een dakterras gesitueerd (19,30 m2).

Frontbreedte:

9,25 meter front.

Energielabel:

B-label, geldig tot 21 april 2032.

Bestemming:

het object valt binnen de bepalingen van het bestemmingsplan Zuidelijke Binnenstad. Binnen dit plan staat het object aangeduid als “centrum-2” (artikel 4.1), waarbij onder meer de navolgende bestemmingen worden genoemd:

a. detailhandel (met inachtneming van artikel 40);
b. galeries;

N.B. het verdient aanbeveling, om ondanks deze omschrijvingen in het bestemmingsplan, het voorgenomen gebruik te toetsen bij de gemeente.

Parkeergelegenheid:

op de meeste grachten is het mogelijk om te parkeren. De parkeerdruk is echter hoog, het is dus vaak zoeken voor een plekje. De parkeertarieven op de grachtengordel zijn hoog. Het advies is dan ook een parkeerplek te zoeken in een parkeergarage of in een P+R locatie aan de rand van de stad.

In de directe omgeving van de Nieuwe Spiegelstraat zijn de navolgende parkeergarages gesitueerd:

1. APCOA Parking Prins & Keizer
Prinsegracht 927 Amsterdam
2. Mercedes Parking Inprotant
Herengracht Amsterdam
3. Parkeergarage Munthof
Reguliersdwarsstraat 50 Amsterdam

Laden/lossen:

voor de deur van de winkelruimte is een laden/lossen plek gesitueerd. Binnen 06:00 en 23:00 uur kan hier gebruik van worden gemaakt.

Opleveringsniveau:

uitgangspunt is casco verhuur, doch mede door voorgaande huurder(s) zijn de navolgende voorzieningen in het gehuurde aangebracht:

- entree met voorportaal;
- pui met hardstenen borstwering en gevelomlijsting;
- pui met houten kozijnen en kogelvrijglas;
- gestuukte plafonds;
- houten parketvloer op de begane grond;
- spotverlichting op de begane grond;
- 2 airco-units;
- alarminstallatie;
- trap naar souterrain en entresol;
- spotverlichting in souterrain;
- pantry met warmwatervoorziening (souterrain);
- Cv-combi ketel met radiatoren in souterrain;
- verharde achterplaats;
- houten kozijnen in achtergevel met dubbelglas;
- toilet met voorportaal in souterrain;
- eigen nutsvoorzieningen in meterkast;
- openslaande deuren naar terras (entresol);
- spots op rail op de entresol.

Onderhoud en/of vervanging van deze ‘om niet’ ter beschikking gestelde inrichtingselementen/installaties zijn voor rekening van huurder. Bij het einde van de huur dient het gehuurde in de staat te worden opgeleverd waarin het bij aanvang verkeerde, tenzij anders door partijen schriftelijk is overeengekomen.

Huurvoorwaarden:

huurprijs per maand:

€ 13.995, -- te vermeerderen met de B.T.W.

B.T.W.:

huurder en verhuurder zullen opteren voor belaste huur/verhuur.

servicekosten:

geen. Huurder dient per datum sleuteloverdracht zorg te dragen voor aansluiting op - en rechtstreekse betaling van alle nutsvoorzieningen.

huurprijsbetaling:

per maand vooruit middels automatische betalingsopdracht afgegeven door huurder.

huurtermijn:

5 jaar + verlengingsperioden van telkenmale 5 jaar (opzegtermijn 12 maanden voor het einde van elke vaste periode van 5 jaar).

huurprijsaanpassing:

jaarlijks, voor het eerst 12 maanden na huuringangsdatum, zal de huurprijs worden aangepast aan de stijging van het Consumenten Prijs Indexcijfer (CPI), reeks Alle Huishoudens (2015=100), zoals dit wordt gepubliceerd door het CBS.

waarborgsom:

bij ondertekening van de huurovereenkomst stelt huurder in handen van verhuurder een waarborgsom ter grootte van drie maanden huurverplichting inclusief een vergoeding gelijk aan de toekomstig verschuldigde B.T.W. Over een waarborgsom wordt door verhuurder geen rente vergoedt.

N.B. afhankelijk van de gegoedheid huurder kan verhuurder ten aanzien van de zekerheidstelling aanvullende voorwaarden stellen.

huuringangsdatum:

zo spoedig mogelijk na wilsovereenstemming.

huurovereenkomst:

indien partijen tot overeenstemming komen zullen de hoofd huurvoorwaarden worden vervat in een standaard ROZ huurovereenkomst ex artikel 7:290 BW, versie 2012.

voorbehoud verhuurder:

voor het aangaan van een huurovereenkomst maakt verhuurder het nadrukkelijk voorbehoud van het verkrijgen van een verhuurder conveniërend krediet informatierapport van het bedrijf van huurder.

sleuteloverdracht:

indien huurder de huurovereenkomst heeft getekend, de waarborgsom en de eerste huurbetaling heeft voldaan zal de sleutel aan huurder worden overgedragen.

Kenmerken

Vraagprijs
€ 13.995 p.m.
Wijk
Van Loonbuurt
Locatie
stadscentrum / dorpskern, winkelcentrum
Postcode
1017 DC Amsterdam
Type
Winkelruimte
Bouwjaar
1905
Totaaloppervlakte
209m²
Verdiepingen
2
Front breedte
925

Locatie

[ { "address": "Nieuwe Spiegelstraat 33", "zipCode": "1017 DC", "city": "Amsterdam", "lat": 52.3637101, "lng": 4.8890673 } ]
[{"featureType":"water","elementType":"geometry","stylers":[{"color":"#e9e9e9"},{"lightness":17}]},{"featureType":"landscape","elementType":"geometry","stylers":[{"color":"#f5f5f5"},{"lightness":20}]},{"featureType":"road.highway","elementType":"geometry.fill","stylers":[{"color":"#ffffff"},{"lightness":17}]},{"featureType":"road.highway","elementType":"geometry.stroke","stylers":[{"color":"#ffffff"},{"lightness":29},{"weight":0.2}]},{"featureType":"road.arterial","elementType":"geometry","stylers":[{"color":"#ffffff"},{"lightness":18}]},{"featureType":"road.local","elementType":"geometry","stylers":[{"color":"#ffffff"},{"lightness":16}]},{"featureType":"poi","elementType":"geometry","stylers":[{"color":"#f5f5f5"},{"lightness":21}]},{"featureType":"poi.park","elementType":"geometry","stylers":[{"color":"#dedede"},{"lightness":21}]},{"elementType":"labels.text.stroke","stylers":[{"visibility":"on"},{"color":"#ffffff"},{"lightness":16}]},{"elementType":"labels.text.fill","stylers":[{"sa turation":36},{"color":"#333333"},{"lightness":40}]},{"elementType":"labels.icon","stylers":[{"visibility":"off"}]},{"featureType":"transit","elementType":"geometry","stylers":[{"color":"#f2f2f2"},{"lightness":19}]},{"featureType":"administrative","elementType":"geometry.fill","stylers":[{"color":"#fefefe"},{"lightness":20}]},{"featureType":"administrative","elementType":"geometry.stroke","stylers":[{"color":"#fefefe"},{"lightness":17},{"weight":1.2}]}]

Documenten

Plattegronden

Vragen of een bezichtiging plannen?

Neem contact met ons op via onderstaand formulier, of bel 070 - 331 97 99.

Uw bericht is naar ons verzonden. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Er is iets mis gegaan met het versturen van het formulier.
Controleer of u alle velden (goed) heeft ingevoerd en probeer het nog een keer.

Bewijs dat u geen robot bent. Hoeveel is ?