Nieuwe Spiegelstraat 33, Amsterdam

Vraagprijs   Op aanvraag  

Verkocht Download Brochure

Omschrijving

Algemeen:

het betreft hier een zeer karakteristiek winkelpand met één van de breedste winkelpuien van de straat. Ook is het één van de grotere winkeloppervlakken in de directe omgeving, oftewel ‘het pareltje’ van de straat. Het totale vloeroppervlak is verdeeld over drie niveaus: een begane grond, een souterrain en een entresolverdieping. Achter het pand bevindt zich een kleine ingesloten achterplaats en op entresol-niveau een terras. Het object is thans vrij van huur en gebruik.

Locatie (Grachtengordel-Zuid):

Nieuwe Spiegelstraat is gelegen in de buurt Gouden Bocht en hoort ook bij de wijk Grachtengordel-Zuid in de gemeente Amsterdam. Langs de vier prachtige grachten zijn de statige grachtenpanden te vinden die hun historie kennen uit de Gouden Eeuw. Omdat er veelvuldig wordt verbouwd is er een grote verscheidenheid te vinden aan architectonische stijlen langs de grachten. Het is dan ook niet voor niets dat de Grachtengordel op de Werelderfgoedlijst is geplaatst.

Bereikbaarheid:

de buurt is enorm centraal gelegen met een zeer uitgebreid winkelaanbod. Van de supermarkt op de hoek tot de speciaalzaken, alles is er te vinden. Ben je meer geïnteresseerd in de markt, dan is het gemakkelijk over te steken naar De Pijp. Voor de liefhebber van cultuur is het eveneens een fantastische locatie want bijna alle grote Amsterdamse musea en verscheidene muziekgebouwen liggen in de buurt. Met onder andere de metro of tram sta je in minder dan 5 minuten op het centraal station. Met de auto ben je gemakkelijk op de A10 waarna je snel door kan rijden naar Haarlem, Utrecht of Den Haag.

Demografische gegevens:

Nieuwe Spiegelstraat ligt in de wijk Grachtengordel-Zuid. Deze wijk telt in totaal 5.350 inwoners waarvan er 54% man en 45.9% vrouw zijn. De leeftijden zijn als volgt verdeeld: 9% is tussen 0 en 14 jaar, 13% is tussen 15 en 24 jaar, 38% is tussen 25 en 44 jaar, 26% is tussen 45 en 64 jaar en 14% is 65 jaar of ouder. 26% is gehuwd en 66% is ongehuwd. Er zijn in totaal 3.410 huishoudens.

Deze bestaan uit 63% eenpersoonshuishoudens, 24% tweepersoonshuishoudens en 14% huishoudens met één of meer kinderen. Gemiddeld bestaat een huishouden uit 1.6 personen.

Gegevens kadaster:

gemeente: Amsterdam;
sectie: I;
Nummer: 11046;
app. Index: 3;
aandeel VVE: 1/2e aandeel;
t.t.v.s. bekend als: sectie I, nummer 7387;
t.t.v.s grootte: 197 m2;
soort: eigen grond;
bouwjaar: 1905 (gerenoveerd 1997).

VVO:

het totaal Verhuurbaar Vloer Oppervlak omvat 209,00 m² (BVO 240,00 m²) en als volgt onderverdeeld:

begane grond 66,30 m2 winkel-/showroomruimte;
entresol 55,80 m2 winkel-/showroomruimte;
souterrain 56,30 m2 winkel-/showroomruimte;
souterrain 30,80 m2 toilet, pantry, opslagruimte.

De oppervlakten zijn gemeten op basis van de NEN 2580 . NEN 2580 Meetstaat aanwezig.

Buitenruimten:

achter het souterrain is een kleine tuin gesitueerd (13,20 m2). Achter de entresol is een dakterras gesitueerd (19,30 m2).

Frontbreedte:

9,25 meter front.

Energielabel:

B-label, geldig tot 21 april 2032.

Bestemming:

het object valt binnen de bepalingen van het bestemmingsplan Zuidelijke Binnenstad. Binnen dit plan staat het object aangeduid als “centrum-2” (artikel 4.1), waarbij onder meer de navolgende bestemmingen worden genoemd:

a. detailhandel (met inachtneming van artikel 40);
b. galeries.

Parkeergelegenheid:

op de meeste grachten is het mogelijk om te parkeren. De parkeerdruk is echter hoog, het is dus vaak zoeken voor een plekje. De parkeertarieven op de grachtengordel zijn hoog. Het advies is dan ook een parkeerplek te zoeken in een parkeergarage of in een P+R locatie aan de rand van de stad.

In de directe omgeving van de Nieuwe Spiegelstraat zijn de navolgende parkeergarages gesitueerd:

1. APCOA Parking Prins & Keizer, Prinsegracht 927 Amsterdam
2. Mercedes Parking Inprotant, Herengracht Amsterdam
3. Parkeergarage Munthof, Reguliersdwarsstraat 50 Amsterdam

Laden/lossen:

voor de deur van de winkelruimte is een laden/lossen plek gesitueerd. Binnen 06:00 en 23:00 uur kan hier gebruik van worden gemaakt.

Opleveringsniveau:

uitgangspunt is een levering ‘as is, where is’, doch mede door voorgaande gebruikers zijn de navolgende voorzieningen in het appartementsrecht aangebracht:

• entree met voorportaal;
• pui met hardstenen borstwering en gevelomlijsting;
• pui met houten kozijnen en kogelvrijglas;
• gestuukte plafonds;
• houten parketvloer op de begane grond;
• spotverlichting op de begane grond;
• 2 airco-units;
• alarminstallatie;
• trap naar souterrain en entresol;
• spotverlichting in souterrain;
• pantry met warmwatervoorziening (souterrain);
• Cv-combi ketel met radiatoren in souterrain;
• verharde achterplaats;
• houten kozijnen in achtergevel met dubbelglas;
• toilet met voorportaal in souterrain;
• eigen nutsvoorzieningen in meterkast;
• openslaande deuren naar terras (entresol);
• spots op rail op de entresol.

Terzake de werking van de aanwezige installaties aanvaardt de verkoper geen aansprakelijkheid.

Zakelijke lasten 2022:

OZBE € 1.218,64
Rioolheffing € 152,50

VVE:

bijdrage € 206,25 per maand.

Koopvoorwaarden:

koopsom:

prijs op aanvraag (aanvragen via de mail met identificatie van de geïnteresseerde entiteit of persoon);

B.T.W.:

het object valt niet in de B.T.W. - sfeer;

overdracht:

zo snel mogelijk na wilsovereenstemming;

notaris:

keuze koper;

koopakte:

standaard NVM koopakte;

waarborgsom:

10 % waarborgsom binnen 14 dagen na wilsovereenstemming door koper te storten op derdenrekening van de notaris.

overige kenmerken:

de overige kenmerken zullen in de koop- c.q. overdrachtsakte worden omschreven, te weten:

het is verkoper niet bekend dat er asbesthoudende materialen zijn verwerkt in onderhavig object, doch dit is gezien de ouderdom van het object wel mogelijk (‘as is, where’ is clausule van toepassing).

het is verkoper niet bekend dat er sprake is van bodemverontreiniging dan wel dat er sprake is van de aanwezigheid van een ondergrondse tank t.b.v. de opslag van vloeistoffen (‘as is, where’ is clausule van toepassing).

verkoper zijn geen voor het oog verborgen, doch aan verkoper bekende gebreken aan onderhavige onroerende zaak bekend anders dan die met het oog waarneembaar zijn (‘as is, where’ is clausule van toepassing).

verkoper zijn geen eigendom belemmerende erfdienstbaarheden dan wel kwalitatieve verplichtingen, welke zouden kunnen rusten op onderhavige onroerende zaak bekend anders dan deze die mogelijk zijn omschreven in de voorgaande akte van verkrijging.

‘as is, where is’:

het object wordt verkocht en geleverd ‘as is, where is’, dat wil zeggen in de staat ten tijde van de levering door verkoper aan koper, met alle aan het object verbonden rechten en plichten, alsmede eventuele zichtbare en onzichtbare gebreken, in de staat waarin het zich ten tijde van de levering bevindt en zonder garantie van enig soort, waaronder die met betrekking tot technische, bouwkundige, juridische, fiscale, milieukundige, huur- en commerciële aspecten van het verkochte. Koper aanvaardt uitdrukkelijk het risico voortvloeiende uit de ‘as is, where is’ koop en levering. Koper doet afstand van aanspraken uit hoofde van artikel 7:15 lid 1 en 7:17 BW.

Kenmerken

Vraagprijs
Op aanvraag Verkocht
Wijk
Van Loonbuurt
Locatie
stadscentrum / dorpskern
Postcode
1017 DC Amsterdam
Type
Winkelruimte
Bouwjaar
1905
Totaaloppervlakte
209m²
Verdiepingen
3
Front breedte
900

Locatie

[ { "address": "Nieuwe Spiegelstraat 33", "zipCode": "1017 DC", "city": "Amsterdam", "lat": 52.3637101, "lng": 4.8890673 } ]
[{"featureType":"water","elementType":"geometry","stylers":[{"color":"#e9e9e9"},{"lightness":17}]},{"featureType":"landscape","elementType":"geometry","stylers":[{"color":"#f5f5f5"},{"lightness":20}]},{"featureType":"road.highway","elementType":"geometry.fill","stylers":[{"color":"#ffffff"},{"lightness":17}]},{"featureType":"road.highway","elementType":"geometry.stroke","stylers":[{"color":"#ffffff"},{"lightness":29},{"weight":0.2}]},{"featureType":"road.arterial","elementType":"geometry","stylers":[{"color":"#ffffff"},{"lightness":18}]},{"featureType":"road.local","elementType":"geometry","stylers":[{"color":"#ffffff"},{"lightness":16}]},{"featureType":"poi","elementType":"geometry","stylers":[{"color":"#f5f5f5"},{"lightness":21}]},{"featureType":"poi.park","elementType":"geometry","stylers":[{"color":"#dedede"},{"lightness":21}]},{"elementType":"labels.text.stroke","stylers":[{"visibility":"on"},{"color":"#ffffff"},{"lightness":16}]},{"elementType":"labels.text.fill","stylers":[{"sa turation":36},{"color":"#333333"},{"lightness":40}]},{"elementType":"labels.icon","stylers":[{"visibility":"off"}]},{"featureType":"transit","elementType":"geometry","stylers":[{"color":"#f2f2f2"},{"lightness":19}]},{"featureType":"administrative","elementType":"geometry.fill","stylers":[{"color":"#fefefe"},{"lightness":20}]},{"featureType":"administrative","elementType":"geometry.stroke","stylers":[{"color":"#fefefe"},{"lightness":17},{"weight":1.2}]}]

Documenten

Vragen of een bezichtiging plannen?

Neem contact met ons op via onderstaand formulier, of bel 070 - 331 97 99.

Uw bericht is naar ons verzonden. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Er is iets mis gegaan met het versturen van het formulier.
Controleer of u alle velden (goed) heeft ingevoerd en probeer het nog een keer.

Bewijs dat u geen robot bent. Hoeveel is ?