Berkenbosch Blokstraat 15, Den Haag

Vraagprijs   € 889.500 k.k.  

Verkocht Download Brochure

Omschrijving

Algemeen:

het betreft hier een ruim 4-laags tussenherenhuis, Rijksmonument, met zonnige achtertuin onder architectuur (A.J. Kropholler) gebouwd in 1925 (bouwstijl Delftse School). Het object zal leeg, ontruimd en vrij van huur worden verkocht. Het object dient voor verder gebruik te worden gerenoveerd. Verkoper verkoopt ‘as is, where is’.

Locatie:

het object is gelegen in de directe nabijheid van het AFAS Circustheater in de gegoede woonwijk “Rijslag”, stadsdeel Scheveningen. De Berkenbosch Blokstraat wordt qua bebouwing onderbroken door de Lourdeskerk. De straat is slechts aan één zijde bebouwd, waardoor het object aan de voorzijde een vrij uitzicht heeft naar de Nieuwe Parklaan. Verder ligt het object op korte loopafstand van de boulevard, het strand, het Kurhaus, het Casino, de Pathé bioscoop, de Palace Promenade en het openbaar vervoersknooppunt van Scheveningen.

Bereikbaarheid:

de bereikbaarheid is uitstekend te noemen. Per eigen vervoer is het object vanaf het Rijkswegennet (A4, A12, A13) via Zuid-Hollandlaan, Raamweg en Nieuwe Parklaan in enkele minuten te bereiken. Ook vanaf de randweg S200 vanaf de afslag Scheveningen komt men gemakkelijk via de Van Alkemadelaan, Zwolsestraat en de Harstenhoekweg op deze locatie. Op loopafstand (aan de Gevers Deynootweg) stoppen tramlijn 1 en 9, buslijn 21, 22 en 23 die een directe aansluiting hebben op het centrum van Den Haag en het Centraal Station.

Energielabel:

C-label.

Parkeergelegenheid:

dit object beschikt niet over parkeergelegenheid op eigen terrein. Doch direct voor het object ligt een groot parkeerterrein voor betaald parkeren en op paar minuten lopen ligt direct naast het Politiebureau een openbare parkeergarage.

Metrage GO:

op basis van de aanwezige meetstaat NEN 2580 omvat het object totaal 288,00 m2 GebruiksOppervlak (inhoud 1.170 m3),
wat als volgt is onderverdeeld:

kelder 5,40 m2 - inhoud 20,90 m3;
begane grond 88,50 m2 - inhoud 372,00 m3;
1e verdieping 75,90 m2 - inhoud 294,00 m3;
2e verdieping 73,50 m2 - inhoud 270,00 m3;
3e verdieping 49,90 m2 - inhoud 168,00 m3;
vliering 11,30 m2 - inhoud 46,00 m3;

De Meetinstructie is gebaseerd op de NEN2580. De Meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte. De Meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting.

Indeling:

begane grond

Entree, vestibule met meterkast, gang met originele marmeren vloer, toilet met fonteintje, bergkelder. Royale kamer met twee vaste suitekasten en in de voorkamer een schoorsteen met elektrische open haard en erker. Aan de achterzijde openslaande deuren naar een achter aanbouw met een beknopte badkamer inclusief douchecabine.
Eenvoudige keuken met aan twee zijden kasten en opstelplaats cv-ketel, doorloop naar de achter aanbouw en de zonnige achtertuin op het zuiden met schuurtje.

trap naar de 1e verdieping

Overloop met toilet, 3 slaapkamers, 2 grote slaapkamers aan de voor- en achterzijde, voorkabinet en badkamer aan de achterzijde.

trap naar de 2e verdieping

Overloop met toilet, 3 slaapkamers, 2 grote slaapkamers aan de voor- en achterzijde. De slaapkamer aan de voorzijde heeft een klein balkon, voorzij kabinet, badkamer met douche aan de achterzijde.

trap naar de 3e verdieping

Overloop met dakraam en luik naar de grote vliering over de gehele lengte van het huis. Aan de voor- en achterzijde grote slaapkamers, tussengelegen (slaap-/werk-) kamer met dakraam.

Bestemming:

het object valt binnen de bepalingen van het bestemmingsplan ‘Renbaankwartier’. Binnen dit plan staat het object aangeduid
als “Horeca” (artikel 11), waarbij de navolgende bestemmingen worden genoemd:

a. hotels;
b. dienstverlening.

N.B. volgens de gemeente is op basis van overgangsrecht wonen toegestaan.

N.B. het verdient aanbeveling, om ondanks deze omschrijvingen in het bestemmingsplan, het voorgenomen gebruik of planvorming te toetsen bij de gemeente.

Vergunning:

sinds 1996 rust er op het object een gebruiksvergunning t.b.v. een verblijfsinrichting voor maximaal 10 personen.

Zakelijke lasten 2021:

OZBE € 425,70
Rioolrecht € 150,85
Afvalstoffenheffing € 360,48 (3 pers.)
Waterschapslasten € 443,85

Koopvoorwaarden:

koopsom:

€ 889.500, -- kosten koper.

B.T.W.:

het object valt niet in de B.T.W. - sfeer.

overdracht:

in overleg.

notaris:

keuze voorbehouden aan de verkoper.

koopakte:

standaard NVM koopakte.

waarborgsom:

10 % waarborgsom binnen 14 dagen na wilsovereenstemming door koper te storten op derdenrekening van de notaris.

toestemming:

in verband met een erfenis situatie waarbij een minderjarige is betrokken dient de transactie aan de rechtbank ter goedkeuring te worden voorgelegd. Een voorboud hiervoor zal derhalve in de koopakte worden opgenomen.

overige kenmerken:

het is verkoper niet bekend dat er asbesthoudende materialen zijn verwerkt in onderhavig object, doch dit is gezien de ouderdom van het object wel mogelijk (‘as is, where’ is clausule van toepassing).

het is verkoper niet bekend dat er sprake is van bodemverontreiniging dan wel dat er sprake is van de aanwezigheid van een ondergrondse tank t.b.v. de opslag van vloeistoffen. In april 1999 is er een ondergrondse tank onklaar gemaakt en verwijderd, KIWA certificaat aanwezig. (‘as is, where’ is clausule van toepassing).

verkoper zijn geen voor het oog verborgen, doch aan verkoper bekende gebreken aan onderhavige onroerende zaak bekend anders dan die met het oog waarneembaar zijn (‘as is, where’ is clausule van toepassing).

verkoper zijn geen eigendom belemmerende erfdienstbaarheden dan wel kwalitatieve verplichtingen, welke zouden kunnen rusten op onderhavige onroerende zaak bekend anders dan deze die mogelijk zijn omschreven in de voorgaande akte van verkrijging.

verkoper zijn geen belemmeringen met betrekking tot het huidige gebruik en de bestemming van onderhavige onroerende zaak (hotels, dienstverlening) bekend.

niet-zelfbewoning:

koper is geattendeerd op het feit dat verkoper het verkochte niet zelf heeft gebruikt/bewoond en dat hij derhalve koper niet heeft kunnen informeren over eigenschappen van c.q. gebreken aan het verkochte, waarvan hij op de hoogte zou zijn geweest als hij het verkochte zelf feitelijk had gebruikt. In dit kader zijn partijen uitdrukkelijk overeengekomen dat dergelijke eigenschappen c.q. gebreken voor risico en rekening van koper komen en dat bij de vaststelling van de koopsom hiermee rekening is gehouden.

‘as is, where is’:

het object wordt verkocht en geleverd ‘as is, where is’, dat wil zeggen in de staat ten tijde van de levering door verkoper aan koper, met alle aan het object verbonden rechten en plichten, alsmede eventuele zichtbare en onzichtbare gebreken, in de staat waarin het zich ten tijde van de levering bevindt en zonder garantie van enig soort, waaronder die met betrekking tot technische, bouwkundige, juridische, fiscale, milieukundige, huur- en commerciële aspecten van het verkochte. Koper aanvaardt uitdrukkelijk het risico voortvloeiende uit de ‘as is, where is’ koop en levering. Koper doet afstand van aanspraken uit hoofde van artikel 7:15 lid 1 en 7:17 BW.

Kenmerken

Vraagprijs
€ 889.500 k.k. Verkocht
Wijk
Scheveningen
Locatie
woonomgeving
Postcode
2586 HD Den Haag
Type
Horeca
Bouwjaar
1925
Totaaloppervlakte
288m²

Locatie

[ { "address": "Berkenbosch Blokstraat 15", "zipCode": "2586 HD", "city": "Den Haag", "lat": 52.1100049, "lng": 4.2839584 } ]
[{"featureType":"water","elementType":"geometry","stylers":[{"color":"#e9e9e9"},{"lightness":17}]},{"featureType":"landscape","elementType":"geometry","stylers":[{"color":"#f5f5f5"},{"lightness":20}]},{"featureType":"road.highway","elementType":"geometry.fill","stylers":[{"color":"#ffffff"},{"lightness":17}]},{"featureType":"road.highway","elementType":"geometry.stroke","stylers":[{"color":"#ffffff"},{"lightness":29},{"weight":0.2}]},{"featureType":"road.arterial","elementType":"geometry","stylers":[{"color":"#ffffff"},{"lightness":18}]},{"featureType":"road.local","elementType":"geometry","stylers":[{"color":"#ffffff"},{"lightness":16}]},{"featureType":"poi","elementType":"geometry","stylers":[{"color":"#f5f5f5"},{"lightness":21}]},{"featureType":"poi.park","elementType":"geometry","stylers":[{"color":"#dedede"},{"lightness":21}]},{"elementType":"labels.text.stroke","stylers":[{"visibility":"on"},{"color":"#ffffff"},{"lightness":16}]},{"elementType":"labels.text.fill","stylers":[{"sa turation":36},{"color":"#333333"},{"lightness":40}]},{"elementType":"labels.icon","stylers":[{"visibility":"off"}]},{"featureType":"transit","elementType":"geometry","stylers":[{"color":"#f2f2f2"},{"lightness":19}]},{"featureType":"administrative","elementType":"geometry.fill","stylers":[{"color":"#fefefe"},{"lightness":20}]},{"featureType":"administrative","elementType":"geometry.stroke","stylers":[{"color":"#fefefe"},{"lightness":17},{"weight":1.2}]}]

Documenten

Vragen of een bezichtiging plannen?

Neem contact met ons op via onderstaand formulier, of bel 070 - 331 97 99.

Uw bericht is naar ons verzonden. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Er is iets mis gegaan met het versturen van het formulier.
Controleer of u alle velden (goed) heeft ingevoerd en probeer het nog een keer.

Bewijs dat u geen robot bent. Hoeveel is ?