Molenstraat 19, Den Haag

Vraagprijs   € 1.695 p.m.  

Download Brochure

Omschrijving

Algemeen:

het betreft hier de winkel/werkplaats van Josef Joachim Vedral, bekend vioolbouwer. Het voorgedeelte van deze monumentale winkelruimte is nog immer voorzien van de oorspronkelijke inrichting met houten lambriseringen en houten kasten die volledig beschermd zijn en niet mogen worden verwijderd. In het souterrain zijn delen zichtbaar van de oorspronkelijke keuken, ook dit behoort tot het beschermde monument.

In het recente verleden is door verhuurder de ruimte met respect voor de monumentale waarde van het object en de rijke historie aangepast / gerenoveerd en voldoet het weer aan de eisen des tijds.

Historie (Vedral):

Vedral genoot zijn opleiding tot vioolbouwer bij Benjamin Potocka in Jicin, waarna hij in 1903 naar Amsterdam kwam om daar drie jaar bij Karel van der Meer te werken. Vervolgens werkte hij bij Paul Kunze in Den Haag (1906-1907). Meteen daarna vestigde hij zich zelfstandig in de hofstad. Behalve zijn medewerker Josef Musil (werkperiode 1931 –1971), hebben onder anderen Johann Stuber, Louis Blitz en Lorenz Krumbholz hem terzijde gestaan. In later jaren werkten zijn beide zonen Nicolaas en Josef met hem samen. Nicolaas kwam helaas al jong (in 1984) te overlijden. Josef sr. hield zich intensief bezig met restauraties en nieuwbouw en maakte instrumenten in de stijl van Stradivari, Guarneri en Guadagnini. Tevens was hij expert op het gebied van oude meesterinstrumenten. Zijn werk vond erkenning, zowel bij de musici als op tentoonstellingen. Na zijn overlijden werd de zaak door zijn zoon Josef voortgezet.

Ligging:

het winkelpand is gelegen in het Hofkwartier nabij de wandelpromenade (ook wel Paleispromenade genaamd) Noordeinde te midden van detailhandelsvestigingen van o.a. Caroline Biss, Mody Mary, Oger, Max Mara, Steltman Watches etc. etc. Ook het werkpaleis van Koning Willem-Alexander ligt binnen dit zeer centraal gelegen exclusieve winkelgebied. De Molenstraat vormt met zijn unieke monumentale karakter het historisch hart van Den Haag alsmede een verbinding tussen het Noordeinde en de Hoogstraat naar de Prinsestraat en de Torenstraat.

Verhuurbaar oppervlak:

het netto verhuurbaar vloeroppervlak is als volgt onderverdeeld, te weten:

souterrain : ca. 36,40 m² verblijfs-/opslagruimte;
begane grond : ca. 78,30 m² winkel-/atelierruimte.

Bovenstaande metrages zijn gemeten volgens de NEN 2580 Meetinstructie.

Frontbreedte:

feitelijk circa 4,2 meter (optisch ca. 5 meter).

Gebruik:

conform artikel 7:290 BW als detailhandelsruimte, doch ook dienstverlening e/o atelier gerelateerde werkzaamheden behoren tot de mogelijkheden.

Parkeergelegenheid:

aan de openbare weg (Noordeinde, Paleisstraat, Oranjestraat, Amaliastraat, Heulstraat, Kneuterdijk, Lange Voorhout, Prinsestraat en Torenstraat) zijn in redelijke mate betaalde parkeermogelijkheden aanwezig. Na 17:00 uur zijn de parkeergarages in de Heulstraat en de Parkstraat voor het publiek geopend. De garage aan de Laan en de Torenstraat zijn de gehele dag geopend.

Opleveringsniveau:

uitgangspunt bij verhuur is een casco oplevering, doch de navolgende voorzieningen zijn in het gehuurde aangebracht dan wel zijn reeds aanwezig:

- eigen nutsvoorzieningen in meterkast;
- hoge plafonds op de begane grond;
- diverse monumentaal afgewerkte plafonds;
- nieuwe basis elektrische installatie;
- toilet en pantry;
- twee kleine binnenplaatsen;
- monumentale winkelruimte met vaste kasten;
- houten lambriseringen in winkelruimte;
- monumentale pui.

Onderhoud en-/of vervanging van deze ‘om niet’ ter beschikking gestelde zaken zijn voor rekening van huurder. Bij het einde van de huur dient het gehuurde in de staat te worden opgeleverd waarin het bij aanvang verkeerde, tenzij anders door partijen schriftelijk is overeengekomen.

Huurvoorwaarden:

huurprijs:

€ 1.695, -- per maand excl. B.T.W.

B.T.W.:

huurder en verhuurder opteren voor een met B.T.W. belaste huur- en verhuur.

huurprijsbetaling:

per maand vooruit.

huurtermijn:

5 jaar + een verlengingsperiode van telkenmale 5 jaar (opzegtermijn 12 maanden).

huurprijsaanpassing:

jaarlijks, voor het eerst 12 maanden na huuringangsdatum, zal de huurprijs worden aangepast aan de stijging van het Consumenten Prijs Indexcijfer (CPI), reeks Alle Huishoudens (2015=100), zoals dit wordt gepubliceerd door het CBS.

servicekosten:

geen, huurder dient alle nutsvoorzieningen bij sleuteloverdracht op diens naam te stellen en alle verbruikskosten rechtstreeks te voldoen aan de desbetreffende nutsbedrijven.

huuringangsdatum:

zo spoedig mogelijk na wilsovereenstemming.

zekerheidstelling:

bij ondertekening van de huurovereenkomst stelt huurder in handen van verhuurder een bankgarantie/waarborgsom ter grootte van drie maanden hoofdhuurverplichting inclusief een vergoeding gelijkwaardig aan de verschuldigde B.T.W.. Over een waarborgsom wordt door verhuurder geen rente vergoed.

N.B. afhankelijk van de gegoedheid huurder kan verhuurder ten aanzien van de zekerheidstelling aanvullende voorwaarden stellen.

huurovereenkomst:

indien partijen tot overeenstemming komen zullen de hoofd huurvoorwaarden worden vervat in een standaard
ROZ huurovereenkomst.

voorbehoud verhuurder:

voor het aangaan van een huurovereenkomst maakt verhuurder het nadrukkelijk voorbehoud van het verkrijgen van een hem conveniërend verhaal rapport van huurder dan wel een hem conveniërend krediet informatierapport van het bedrijf van huurder.

Kenmerken

Vraagprijs
€ 1.695 p.m.
Wijk
Kortenbos
Locatie
stadscentrum / dorpskern
Postcode
2513 BH Den Haag
Type
Winkelruimte
Bouwjaar
1700
Totaaloppervlakte
115m²
Verdiepingen
1
Front breedte
420

Locatie

[ { "address": "Molenstraat 19", "zipCode": "2513 BH", "city": "Den Haag", "lat": 52.0800421, "lng": 4.3068153 } ]
[{"featureType":"water","elementType":"geometry","stylers":[{"color":"#e9e9e9"},{"lightness":17}]},{"featureType":"landscape","elementType":"geometry","stylers":[{"color":"#f5f5f5"},{"lightness":20}]},{"featureType":"road.highway","elementType":"geometry.fill","stylers":[{"color":"#ffffff"},{"lightness":17}]},{"featureType":"road.highway","elementType":"geometry.stroke","stylers":[{"color":"#ffffff"},{"lightness":29},{"weight":0.2}]},{"featureType":"road.arterial","elementType":"geometry","stylers":[{"color":"#ffffff"},{"lightness":18}]},{"featureType":"road.local","elementType":"geometry","stylers":[{"color":"#ffffff"},{"lightness":16}]},{"featureType":"poi","elementType":"geometry","stylers":[{"color":"#f5f5f5"},{"lightness":21}]},{"featureType":"poi.park","elementType":"geometry","stylers":[{"color":"#dedede"},{"lightness":21}]},{"elementType":"labels.text.stroke","stylers":[{"visibility":"on"},{"color":"#ffffff"},{"lightness":16}]},{"elementType":"labels.text.fill","stylers":[{"sa turation":36},{"color":"#333333"},{"lightness":40}]},{"elementType":"labels.icon","stylers":[{"visibility":"off"}]},{"featureType":"transit","elementType":"geometry","stylers":[{"color":"#f2f2f2"},{"lightness":19}]},{"featureType":"administrative","elementType":"geometry.fill","stylers":[{"color":"#fefefe"},{"lightness":20}]},{"featureType":"administrative","elementType":"geometry.stroke","stylers":[{"color":"#fefefe"},{"lightness":17},{"weight":1.2}]}]

Documenten

Vragen of een bezichtiging plannen?

Neem contact met ons op via onderstaand formulier, of bel 070 - 331 97 99.

Uw bericht is naar ons verzonden. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Er is iets mis gegaan met het versturen van het formulier.
Controleer of u alle velden (goed) heeft ingevoerd en probeer het nog een keer.

Bewijs dat u geen robot bent. Hoeveel is ?