Nieuwe Schoolstraat 11 - 11a, Den Haag

Vraagprijs   € 695.000 k.k.  

Verkocht Download Brochure

Omschrijving

BEDRIJFS- OF TRANSFORMATIEOBJECT + ZELFSTANDIGE BOVENWONING

Algemeen:

Horecagelegenheid Stairs gaat zijn activiteiten staken. Hierdoor komt het pand aan de Nieuwe Schoolstraat 11 vrij en zal het met de zelfstandige bovenwoning voor verkoop beschikbaar komen. Decennialang is de begane grond als horecaruimte in gebruik geweest.

De bovengelegen verdiepingen zijn altijd als één woning verhuurd geweest en zal leeg worden geleverd. Verkoper verkoopt ‘as is, where is’.

Locatie:

het object is gelegen in Buurtschap 2005, direct om de hoek van Hotel Des Indes, maar ook nabij Theater Pepijn en de achterzijde van restaurant De Resident. Via de Kazernestraat en de Vos in Tuinstraat loop je zo naar het Lange Voorhout of de Denneweg. De Denneweg is een gezellige winkelstraat met een divers aanbod aan speciaalzaken afgewisseld door een keur aan horecagelegenheden en de Denneweg is ook bereikbaar via het pleintje van de Nieuwe Schoolstraat en het Lissabon.

De directe omgeving wordt gekenmerkt door herenhuizen veelal in gebruik als woning met hier en daar enige bedrijfsmatige invullingen. Kortom, een gewilde gegoede omgeving om te wonen en te werken.

Energielabel:

nr. 11 bedrijfsruimte – energielabel C.
nr. 11a woning – energielabel F.

Gegevens KADIN:

gemeente: ‘s-Gravenhage
sectie: E
nummer: 1624
grootte: 98 m2
soort: eigen grond
bestemming DSO: bedrijfsruimte en wonen
bouwjaar DSO: 1860
stadsgezicht: Rijks Beschermd
monument: nee
WOZ waarde 2020: € 628.000, -- (boven en beneden)

Zakelijke lasten 2020:

Onroerende zaak belasting eigenaar € 902,49
Rioolrecht € 297,70

Nutsvoorzieningen:

er is thans sprake van gedeelde nutsvoorzieningen.

Opmerkingen:

aan de achterzijde op de begane grond is een uitgang gesitueerd die leidt naar een gang die uitkomt op het pleintje van de Nieuwe Schoolstraat. Deze gang behoort niet tot het eigendom maar voor het gebruik is wel een recht van overpad gevestigd.

Metrage VVO nr. 11:

op basis van de aanwezige meetstaat NEN 2580 omvat het object:

begane grond 88,00 m2 horeca-ruimte c.a.
1e verdieping 28,10 m2 toiletgroep, keuken
totaal VVO 116,10 m2
totaal BVO 136,90 m2

Metrage GO nr. 11a:

op basis van de aanwezige meetstaat NEN 2580 omvat het object:

1e verdieping 52,30 m2 overloop, woonkamer, keuken
kapverdieping 36,00 m2 slaapkamer, badkamer
totaal GO 89,10 m2
totaal BVO 113,90 m2

Dakterras:

op de eerste verdieping bevindt zich een dakterras op het achterhuis van de horecaruimte ter grootte van 14,00 m2 BVO. Dit dakterras is lang geleden zonder vergunning gerealiseerd.

Bestemming:

het object valt binnen de bepalingen van het bestemmingsplan Binnenhof e.o. Binnen dit plan staat het object aangeduid als
“gemengd - 3” (artikel 7.1), waarbij de navolgende bestemmingen worden genoemd:

a. bedrijfsmatige activiteiten (cat. A en B);
b. dienstverlening;
c. kantoor;
d. maatschappelijke doeleinden;
e. wonen;
f. detailhandel (alleen op begane grond);
g. horeca in diverse categorieën (alleen op de begane grond).

Toetsing bestemming:

het verdiend aanbeveling, om ondanks deze omschrijvingen in het bestemmingsplan, het voorgenomen gebruik te toetsen bij
de gemeente. Met name zwaardere vormen van horeca is alleen onder voorwaarden toegestaan.

Parkeergelegenheid:

dit object beschikt niet over parkeergelegenheid op eigen terrein. In de directe omgeving zijn in redelijk voldoende mate betaalde parkeermogelijkheden aanwezig.

Koopvoorwaarden:

koopsom:

€ 695.000, -- kosten koper.

B.T.W.:

het object valt niet in de B.T.W. - sfeer.

overdracht:

zo spoedig mogelijk na wilsovereenstemming.

notaris:

keuze koper.

koopakte:

standaard NVM koopakte.

waarborgsom:

10 % waarborgsom binnen 14 dagen na wilsovereenstemming door koper te storten op derdenrekening van de notaris.

overige kenmerken:

de overige kenmerken zullen in de koop- c.q. overdrachtsakte worden omschreven, te weten:

het is verkoper niet bekend dat er asbesthoudende materialen zijn verwerkt in onderhavig object, doch dit is gezien de ouderdom van het object wel mogelijk (asbest-/ouderdomsclausule van toepassing).

het is verkoper niet bekend dat er sprake is van bodemverontreiniging dan wel dat er sprake is van de aanwezigheid van een ondergrondse tank t.b.v. de opslag van vloeistoffen (milieuclausule van toepassing).

verkoper zijn geen voor het oog verborgen, doch aan verkoper bekende gebreken aan onderhavige onroerende zaak bekend anders dan die met het oog waarneembaar zijn (ouderdomsclausule van toepassing).

verkoper zijn geen eigendom belemmerende erfdienstbaarheden dan wel kwalitatieve verplichtingen, welke zouden kunnen rusten op onderhavige onroerende zaak bekend anders dan deze die mogelijk zijn omschreven in de akte van verkrijging.

verkoper zijn geen belemmeringen met betrekking tot het huidige gebruik en de bestemming van onderhavige onroerende zaak (horecaruimte met zelfstandige bovenwoning) bekend.

‘as is, where is’:

het object wordt verkocht en geleverd ‘as is, where is’, dat wil zeggen in de staat ten tijde van de levering door verkoper aan koper, met alle aan het object verbonden rechten en plichten, alsmede eventuele zichtbare en onzichtbare gebreken, in de staat waarin het zich ten tijde van de levering bevindt en zonder garantie van enig soort, waaronder die met betrekking tot technische, bouwkundige, juridische, fiscale, milieukundige, huur- en commerciële aspecten van het verkochte. Koper aanvaardt uitdrukkelijk het risico voortvloeiende uit de ‘as is, where is’ koop en levering. Koper doet afstand van aanspraken uit hoofde van artikel 7:15 lid 1 en 7:17 BW.

Kenmerken

Vraagprijs
€ 695.000 k.k. Verkocht
Wijk
Centrum
Locatie
stadscentrum / dorpskern
Postcode
2514 HT Den Haag
Type
Winkelruimte
Bouwjaar
1860
Totaaloppervlakte
205m²
Verdiepingen
2
Front breedte
500

Locatie

[ { "address": "Nieuwe Schoolstraat 11", "zipCode": "2514 HT", "city": "Den Haag", "lat": 52.0842503, "lng": 4.3116967 } ]
[{"featureType":"water","elementType":"geometry","stylers":[{"color":"#e9e9e9"},{"lightness":17}]},{"featureType":"landscape","elementType":"geometry","stylers":[{"color":"#f5f5f5"},{"lightness":20}]},{"featureType":"road.highway","elementType":"geometry.fill","stylers":[{"color":"#ffffff"},{"lightness":17}]},{"featureType":"road.highway","elementType":"geometry.stroke","stylers":[{"color":"#ffffff"},{"lightness":29},{"weight":0.2}]},{"featureType":"road.arterial","elementType":"geometry","stylers":[{"color":"#ffffff"},{"lightness":18}]},{"featureType":"road.local","elementType":"geometry","stylers":[{"color":"#ffffff"},{"lightness":16}]},{"featureType":"poi","elementType":"geometry","stylers":[{"color":"#f5f5f5"},{"lightness":21}]},{"featureType":"poi.park","elementType":"geometry","stylers":[{"color":"#dedede"},{"lightness":21}]},{"elementType":"labels.text.stroke","stylers":[{"visibility":"on"},{"color":"#ffffff"},{"lightness":16}]},{"elementType":"labels.text.fill","stylers":[{"sa turation":36},{"color":"#333333"},{"lightness":40}]},{"elementType":"labels.icon","stylers":[{"visibility":"off"}]},{"featureType":"transit","elementType":"geometry","stylers":[{"color":"#f2f2f2"},{"lightness":19}]},{"featureType":"administrative","elementType":"geometry.fill","stylers":[{"color":"#fefefe"},{"lightness":20}]},{"featureType":"administrative","elementType":"geometry.stroke","stylers":[{"color":"#fefefe"},{"lightness":17},{"weight":1.2}]}]

Documenten

Vragen of een bezichtiging plannen?

Neem contact met ons op via onderstaand formulier, of bel 070 - 331 97 99.

Uw bericht is naar ons verzonden. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Er is iets mis gegaan met het versturen van het formulier.
Controleer of u alle velden (goed) heeft ingevoerd en probeer het nog een keer.

Bewijs dat u geen robot bent. Hoeveel is ?