Prinsegracht 4, Den Haag

Vraagprijs   € 2.595 p.m.  

Download Brochure

Omschrijving

Algemeen:

het betreft hier kantoorruimte gelegen in een Rijksmonument (circa 1675) aan de Prinsegracht, in het historische centrum van Den Haag.

Het pand is voorzien van een monumentale entree met een marmeren vloer en monumentale plafonds. Boven de aangeboden ruimte zijn een tweetal woningen gesitueerd.

De bel-etage bestaat uit een stijlkamer en suite aan de linkerzijde, rechtsvoor zijn twee aaneengesloten ruimten gesitueerd en aan het einde van de gang bevindt zich een bergkast, toilet en een achterkamer.

In het souterrain bevindt zich de keuken (circa 37 m²).

Stand en ligging:

centraal in de binnenstad van Den Haag gelegen, een monumentaal pand op een unieke locatie aan de Prinsegracht, schuin tegenover Grote Markt en nabij Grote Marktstraat en Jan Hendrikstraat.

De direct voor de deur gelegen tramtunnel en parkeergarage waarborgen een goede bereikbaarheid zowel per openbaar- als met eigen vervoer.

Verhuurbaar oppervlak:

totaal is voor verhuur beschikbaar circa 250 m2 verdeeld over souterrain en bel-etage:

bel-etage ca. 106 m² kantoor (ensuite links);
bel-etage ca. 82 m² kantoor (2 kamers, rechts);
bel-etage ca. 62 m² kantoor (1 kamer + opsl. achter);

N.B. genoemd metrage is conform opgave verhuurder, indicatief en er is geen NEN 2580 meetstaat opgemaakt.

Onder- dan wel overmaat van het gehuurde ten opzichte van de vermelde oppervlakte zal nimmer (kunnen) leiden tot wijziging van de huurprijs.

Bestemming:

het object valt binnen de bepalingen van het bestemmingsplan Het Oude Centrum (Binnenstad). Binnen dit plan staat het object aangeduid als “gemengd - 4” (artikel 7), waarbij de navolgende bestemmingen worden genoemd:

a. bedrijven categorie A;
b. cultuur en ontspanning (atelier, galerie);
c. dienstverlening;
d. kantoor;
e. maatschappelijk (gezondheidszorg, verenigingen).

N.B. het verdient aanbeveling, om ondanks deze omschrijvingen in het bestemmingsplan, het voorgenomen gebruik te toetsen bij de gemeente.

Bereikbaarheid:

de gunstige ligging komt duidelijk naar voren in de goede bereikbaarheid met openbaar- en eigen vervoer.

Eigen vervoer:

Het object is gelegen aan de Haagse Centrumring, waardoor via de uitvalswegen de rijkswegen A4, A12, A13 alsmede A44 makkelijk zijn te bereiken.

Openbaar vervoer:

De openbaar vervoer verbindingen van en naar de NS stations Den Haag Centraal en Hollands Spoor zijn uitstekend. Voor de deur bevindt zich de halte ‘Grote Markt’ met de tramlijnen 2,3,4 en 6 en buslijn 25.

Opleveringsniveau:

het object wordt als casco verhuurd. De kantoorruimte beschikt onder andere over de navolgende voorzieningen, welke “om niet” aan huurder ter beschikking worden gesteld:

- huidige vloer, wand en plafondafwerking;
- kabelgoten voorzien van elektra- en databekabeling;
- verwarming door middel van radiatoren welke zijn voorzien van thermostaatkranen (gedeeld);
- sanitaire voorzieningen (gedeeld);
- keuken, gelegen in souterrain (gedeeld).

Parkeergelegenheid:

op het achtergelegen terrein, via de tuin bereikbaar, is 1 parkeerplaats voor verhuur beschikbaar.

Tuin:

voor wat de achtergelegen tuin betreft is er sprake van gedeeld gebruik met de overige gebruikers van het complex. Bedrijfsactiviteiten e/o recepties zijn niet toegestaan.

Huurvoorwaarden:

huurprijs bel-etage:

€ 2.595, -- per maand te vermeerderen met de servicekosten en de B.T.W.

huurprijs parkeerplaats:

€ 125, -- per maand te vermeerderen met de B.T.W.

B.T.W.:

huurder en verhuurder opteren voor een met B.T.W. belaste huur- en verhuur.

huurprijsbetaling:

per maand vooruit.

huurtermijn:

5 jaar + verlengingen van telkenmale 5 jaar (opzegtermijn 12 maanden).

huurprijsaanpassing:

jaarlijks, voor het eerst 12 maanden na huuringangsdatum, zal de huurprijs worden aangepast aan de stijging van het Consumenten Prijs Indexcijfer (CPI), reeks Alle Huishoudens (2015=100), zoals dit wordt gepubliceerd door het CBS.

voorschot servicekosten:

tegelijkertijd met de huurbetaling is huurder maandelijks een voorschotbedrag ad € 35, -- per m2 per jaar te vermeerderen met de B.T.W. aan servicekosten verschuldigd t.b.v. onder meer :

• elektra-verbruik in gehuurde en algemene ruimte;
• gasverbruik in gehuurde en algemene ruimte;
• waterverbruik in gehuurde en algemene ruimte;
• schoonmaak algemene ruimte (1 x per week);
• 5 % administratiekosten.

De servicekosten zijn als voorschot bij vooruitbetaling verschuldigd, op basis van jaarlijkse nacalculatie.

huurovereenkomst:

indien partijen tot overeenstemming komen zullen de hoofd huurvoorwaarden worden vervat in een standaard ROZ huurovereenkomst, waarvan de huisregels van het Rijksmonument deel uit zullen maken.

zekerheidsstelling:

bij ondertekening van de huurovereenkomst stelt huurder in handen van verhuurder een waarborgsom ter grootte van drie maanden huurverplichting inclusief servicekosten en inclusief een vergoeding gelijk aan de toekomstig verschuldigde B.T.W. Over de waarborgsom wordt door verhuurder geen rente vergoed.

N.B. afhankelijk van de gegoedheid huurder kan verhuurder ten aanzien van de zekerheidstelling aanvullende voorwaarden stellen.

huuringangsdatum:

na wilsovereenstemming, doch niet eerder dan 1 april 2022.

voorbehoud verhuurder:

voor het aangaan van een huurovereenkomst maakt verhuurder het nadrukkelijk voorbehoud van het verkrijgen van een hem conveniërend verhaalsrapport van huurder dan wel een hem conveniërend krediet informatierapport van het bedrijf van huurder.

Kenmerken

Vraagprijs
€ 2.595 p.m.
Wijk
Centrum
Locatie
stadscentrum / dorpskern
Postcode
2512 GA Den Haag
Type
Kantoorruimte
Bouwjaar
1675
Totaaloppervlakte
250m²
Verdiepingen
2

Locatie

[ { "address": "Prinsegracht 4", "zipCode": "2512 GA", "city": "Den Haag", "lat": 52.0749586, "lng": 4.3083547 } ]
[{"featureType":"water","elementType":"geometry","stylers":[{"color":"#e9e9e9"},{"lightness":17}]},{"featureType":"landscape","elementType":"geometry","stylers":[{"color":"#f5f5f5"},{"lightness":20}]},{"featureType":"road.highway","elementType":"geometry.fill","stylers":[{"color":"#ffffff"},{"lightness":17}]},{"featureType":"road.highway","elementType":"geometry.stroke","stylers":[{"color":"#ffffff"},{"lightness":29},{"weight":0.2}]},{"featureType":"road.arterial","elementType":"geometry","stylers":[{"color":"#ffffff"},{"lightness":18}]},{"featureType":"road.local","elementType":"geometry","stylers":[{"color":"#ffffff"},{"lightness":16}]},{"featureType":"poi","elementType":"geometry","stylers":[{"color":"#f5f5f5"},{"lightness":21}]},{"featureType":"poi.park","elementType":"geometry","stylers":[{"color":"#dedede"},{"lightness":21}]},{"elementType":"labels.text.stroke","stylers":[{"visibility":"on"},{"color":"#ffffff"},{"lightness":16}]},{"elementType":"labels.text.fill","stylers":[{"sa turation":36},{"color":"#333333"},{"lightness":40}]},{"elementType":"labels.icon","stylers":[{"visibility":"off"}]},{"featureType":"transit","elementType":"geometry","stylers":[{"color":"#f2f2f2"},{"lightness":19}]},{"featureType":"administrative","elementType":"geometry.fill","stylers":[{"color":"#fefefe"},{"lightness":20}]},{"featureType":"administrative","elementType":"geometry.stroke","stylers":[{"color":"#fefefe"},{"lightness":17},{"weight":1.2}]}]

Documenten

Vragen of een bezichtiging plannen?

Neem contact met ons op via onderstaand formulier, of bel 070 - 331 97 99.

Uw bericht is naar ons verzonden. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Er is iets mis gegaan met het versturen van het formulier.
Controleer of u alle velden (goed) heeft ingevoerd en probeer het nog een keer.

Bewijs dat u geen robot bent. Hoeveel is ?