Lange Mare 108, Leiden

Vraagprijs   € 1.650 p.m.  

Verhuurd Download Brochure

Omschrijving

Algemeen:

het betreft hier een kleinschalige winkelruimte gelegen op een zeer fraaie zichtlocatie in het historische stadscentrum van Leiden. De winkelruimte en de verhuurde bovenwoning maken onderdeel uit van een Rijksmonument (bouwjaar omstreeks 1650).

Locatie:

De winkelruimte is in het historische hart van het winkelcentrum van Leiden gesitueerd. De drukke winkelstraat 'de Haarlemmerstraat' bevindt zich om de hoek van het pand. In de directe omgeving van het object zijn onder andere Spar, De Zwarte Wolf Sport, Saton Optiek, McDonald's, HEMA, Hunkemöller, G-Star RAW, Restaurant Scarlatti, Subway en Van Haren Schoenen gevestigd.

VVO:

het Verhuurbaar Vloer Oppervlak omvat 71,40 m², welke ruimte geheel op de begane grond is gesitueerd.

De oppervlakten zijn gemeten op basis van de NEN 2580. NEN 2580 Meetstaat aanwezig.

Frontbreedte:

circa 4,5 meter front.

Gebruik:

conform artikel 7:290 BW als detailhandelsruimte.

Energielabel:

in verband met de monumentale status van het pand is er sprake van een label-vrijstelling.

Parkeergelegenheid:

in- en rondom het centrum is er betaalde parkeergelegenheid in redelijk mate aanwezig. In de directe nabijheid zijn drie parkeergarages gesitueerd, te weten parkeergarage Haarlemmerstraat, garage Morspoort Leiden en garage Langegracht.

Opleveringsniveau:

uitgangspunt bij verhuur is een casco oplevering, doch mede door voorgaande huurder(s) zijn de navolgende voorzieningen in het gehuurde aangebracht:

- houten pui met grote etalageruit + houten voordeur;
- afscheiding bovenwoning d.m.v. elektrisch rolhek;
- gedeelde nutsvoorzieningen met de bovenwoning;
- cv gasinstallatie met radiatoren;
- pantry met warmwatervoorziening;
- systeemplafond met verlichtingsarmaturen;
- toilet;
- marmeren vloer in winkelruimte.

Onderhoud en/of vervanging van deze ‘om niet’ ter beschikking gestelde zaken zijn voor rekening van huurder. Bij het einde van de huur dient het gehuurde in de staat te worden opgeleverd waarin het bij aanvang verkeerde, tenzij anders door partijen schriftelijk is overeengekomen.

Huurvoorwaarden:

huurprijs per jaar:

€ 19.800, -- te vermeerderen met de B.T.W.

huurprijs per maand:

€ 1.650, -- te vermeerderen met de B.T.W.

B.T.W.:

huurder en verhuurder zullen opteren voor belaste huur/verhuur.

nutsvoorzieningen:

er is sprake van gedeelde nutsvoorzieningen met de verhuurde bovenwoning. De nutsvoorziening worden op naam van de huurder van de winkel gesteld en maandelijks voldoet huurder van de bovenwoning een vergoeding voor het verbruik van de woning aan de huurder van de winkel.

huurprijsbetaling:

per maand vooruit middels automatische betalingsopdracht afgegeven door huurder.

huurtermijn:

5 jaar + verlengingsperioden van telkenmale 5 jaar (opzegtermijn 12 maanden voor het einde van elke vaste periode van 5 jaar).

huurprijsaanpassing:

jaarlijks, voor het eerst 12 maanden na huuringangsdatum, zal de huurprijs worden aangepast aan de stijging van het Consumenten Prijs Indexcijfer (CPI), reeks Alle Huishoudens (2015=100), zoals dit wordt gepubliceerd door het CBS, met een minimum van 3 % op jaarbasis.

waarborgsom:

bij ondertekening van de huurovereenkomst stelt huurder in handen van verhuurder een waarborgsom ter grootte van drie maanden huurverplichting inclusief een vergoeding gelijk aan de toekomstig verschuldigde B.T.W.. Over een waarborgsom wordt door verhuurder geen rente vergoedt.

N.B. afhankelijk van de gegoedheid huurder kan verhuurder ten aanzien van de zekerheidstelling aanvullende voorwaarden stellen.

huuringangsdatum:

zo spoedig mogelijk na wilsovereenstemming.

huurovereenkomst:

indien partijen tot overeenstemming komen zullen de hoofd huurvoorwaarden worden vervat in een standaard ROZ huurovereenkomst ex artikel 7:290 BW, versie 2012.

voorbehoud verhuurder:

voor het aangaan van een huurovereenkomst maakt verhuurder het nadrukkelijk voorbehoud van het verkrijgen van een verhuurder conveniërend krediet informatierapport van het bedrijf van huurder.

sleuteloverdracht:

indien huurder de huurovereenkomst heeft getekend, de waarborgsom en de eerste huurbetaling heeft voldaan, zal de sleutel aan huurder worden overgedragen.

Kenmerken

Vraagprijs
€ 1.650 p.m. Verhuurd
Wijk
Marewijk
Locatie
stadscentrum / dorpskern
Postcode
2312 GV Leiden
Type
Winkelruimte
Bouwjaar
1650
Soort bouw
Bestaande bouw
Totaaloppervlakte
71m²
Verdiepingen
1
Front breedte
450

Locatie

[ { "address": "Lange Mare 108", "zipCode": "2312 GV", "city": "Leiden", "lat": 52.1606586, "lng": 4.491305 } ]
[{"featureType":"water","elementType":"geometry","stylers":[{"color":"#e9e9e9"},{"lightness":17}]},{"featureType":"landscape","elementType":"geometry","stylers":[{"color":"#f5f5f5"},{"lightness":20}]},{"featureType":"road.highway","elementType":"geometry.fill","stylers":[{"color":"#ffffff"},{"lightness":17}]},{"featureType":"road.highway","elementType":"geometry.stroke","stylers":[{"color":"#ffffff"},{"lightness":29},{"weight":0.2}]},{"featureType":"road.arterial","elementType":"geometry","stylers":[{"color":"#ffffff"},{"lightness":18}]},{"featureType":"road.local","elementType":"geometry","stylers":[{"color":"#ffffff"},{"lightness":16}]},{"featureType":"poi","elementType":"geometry","stylers":[{"color":"#f5f5f5"},{"lightness":21}]},{"featureType":"poi.park","elementType":"geometry","stylers":[{"color":"#dedede"},{"lightness":21}]},{"elementType":"labels.text.stroke","stylers":[{"visibility":"on"},{"color":"#ffffff"},{"lightness":16}]},{"elementType":"labels.text.fill","stylers":[{"sa turation":36},{"color":"#333333"},{"lightness":40}]},{"elementType":"labels.icon","stylers":[{"visibility":"off"}]},{"featureType":"transit","elementType":"geometry","stylers":[{"color":"#f2f2f2"},{"lightness":19}]},{"featureType":"administrative","elementType":"geometry.fill","stylers":[{"color":"#fefefe"},{"lightness":20}]},{"featureType":"administrative","elementType":"geometry.stroke","stylers":[{"color":"#fefefe"},{"lightness":17},{"weight":1.2}]}]

Documenten

Plattegronden

Vragen of een bezichtiging plannen?

Neem contact met ons op via onderstaand formulier, of bel 070 - 331 97 99.

Uw bericht is naar ons verzonden. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Er is iets mis gegaan met het versturen van het formulier.
Controleer of u alle velden (goed) heeft ingevoerd en probeer het nog een keer.

Bewijs dat u geen robot bent. Hoeveel is ?