Rijswijkseplein 786 bg, Den Haag

Vraagprijs   € 150 p.m2.p.j  

Download Brochure

Omschrijving

Algemeen:

De Haagse Toren, in de volksmond beter bekend als Het Strijkijzer, is een torenflat in Den Haag aan het Rijswijkseplein met 42 verdiepingen en een hoogte van 132 meter. Het is het op drie na hoogste gebouw van Den Haag. Door de hoogte en de vorm van de bovenkant, is het gebouw gemakkelijk te herkennen in de skyline van Den Haag.

Het gebouw is geïnspireerd door het Flatiron Building (1902) in New York City. In 2007 won het de Nieuwe Stad Prijs van Den Haag en de internationale gouden Emporis Skyscraper Award.

De Haagse Toren is een Haags icoon. Dit gebouw, gesitueerd aan het Rijswijkseplein, is van de hand van architect Paul Bontenbal. Deze toren omvat een business club, MKB kantoor units, grotere kantoren, hotel appartementen en woningen.

In de Haagse Toren is de begane grond voor verhuur beschikbaar. Op de begane grond is ook de receptie gesitueerd voor de short-stay appartementen. Op de begane grond zijn horecamogelijkheden aanwezig, doch de focus ligt op de verhuur als kantoor-/ praktijkruimte. De grote kantoorruimtes met langdurige huurovereenkomsten op de verdiepingen zijn thans volledig verhuurd aan een advocaten-kantoor en een architectenbureau.

De ruimte op de begane grond is gedeeltelijk voor de verhuur beschikbaar en heeft een open karakter. Hierdoor is deze ruimte zeker ook geschikt voor creatieve bedrijven of bedrijven met een baliefunctie.

Stand en ligging:

De Haagse Toren is gesitueerd aan de rand van het Nieuw Laakhavengebied direct naast het station Hollands Spoor en op 10 minuten lopen van het centrum. In de nabije omgeving is een grote diversiteit aan bedrijven gevestigd. Ook heeft dit gebied zich steeds meer tot een kenniscentrum ontwikkeld, getuige de aanwezigheid van de Haagse Hogeschool en het Mondriaan College.

Bereikbaarheid:

door de ligging aan het Rijswijkseplein/Rijswijkseweg, één van de belangrijke verkeersaders van Den Haag, is De Haagse Toren met eigen vervoer goed te bereiken. De directe nabijheid van de Utrechtsebaan, met verbindingen naar Amsterdam (A4), Utrecht (A12) en Rotterdam (A13), zorgt voor een perfecte aansluiting op het rijkswegennet. Het gebouw ligt op 2 minuten loopafstand van NS Station Hollands Spoor met directe verbindingen naar Amsterdam en Rotterdam.
Voor de ingang van het station zijn halteplaatsen voor de tramlijnen 1, 9, 11, 12, 15, 16, 17 en de buslijnen 22, 26 en 29.

VVO:

het Verhuurbaar Vloer Oppervlak is totaal ca. 150,00 m2 gelegen op begane grond (receptie short-stay appartementen uitgesloten):

De oppervlakten zijn gemeten op basis van de NEN 2580 . NEN 2580 Meetstaat aanwezig.

Bestemming:

onderhavig object valt binnen het bestemmingsplan Laakhavens. Binnen dit plan wordt de locatie aangeduid als: ‘gemengd-5’. Binnen deze bestemming zijn naast normaal kantoorgebruik de navolgende functies benoemd:

a. dienstverlening;
b. ambachtelijke bedrijven;
c. sociale voorzieningen;
d. culturele voorzieningen;
e. welzijnsvoorzieningen;
f. horeca ‘licht’ (Cat 1);
g. ondergeschikte detailhandel (uitsluitend BG).

Energielabel:

A-label.

Parkeergelegenheid:

in de naastgelegen (openbare) parkeergarage zijn er parkeerplaatsen voor verhuur beschikbaar.

Opleveringsniveau:

het interieur van het gehele object is in 2011 ontworpen door de Amsterdamse architect Studio Linse en is modern, trendy en industrieel.

Verhuur is inclusief:

- representatieve entree;
- elektrisch bedienbare toegangsdeur;
- gemeenschappelijk toilet;
- mechanische ventilatie + airco;
- aanwezig meubilair (optioneel);
- ruime gangzones;
- Wifi en bekabeld internet (optioneel).

Huurvoorwaarden:

huurprijs begane grond:

€ 150, -- per m2 per jaar te vermeerderen met de servicekosten en de B.T.W.

huurprijs parkeren:

€ 161,15 per plaats per maand te vermeerderen met de B.T.W.

B.T.W.:

alle genoemde huurprijzen zijn exclusief B.T.W. en dienen derhalve met 21 % te worden vermeerderd.

huurprijsbetaling:

per maand vooruit middels een automatische overboeking.

huurtermijn:

5 jaar met verlengingen van telkenmale 5 jaar (opzegtermijn 12 maanden). Alle te sluiten huurovereenkomsten zullen worden gesynchroniseerd met de hoofdhuurovereenkomst met als eerste ijkpunt 31 december 2026.

huurprijsaanpassing:

jaarlijks, voor het eerst per 1 januari 2024 zal de huurprijs worden aangepast aan de stijging van het Consumenten Prijs Indexcijfer (CPI), reeks Alle Huishoudens (2015=100), zoals dit wordt gepubliceerd door het CBS.

servicekosten:

€ 55, -- per m² per jaar, te vermeerderen met B.T.W., op voorschotbasis en nacalculatie. Als door of vanwege opdrachtgever te verzorgen bijkomende leveringen en diensten, komen partijen overeen dat opdrachtgever zorgdraagt voor:

a. gas- en elektraverbruik inclusief vastrecht (van het gehuurde, algemene ruimten en installaties);
b. waterverbruik inclusief vastrecht;
c. onderhoud installaties;
d. glasbewassing buitenzijde;
e. glasverzekering ten behoeve van glas in buitengevel.

uitbreiding servicekosten bij deelverhuur:

indien er sprake is van deelverhuur bestaat de mogelijkheid de service van de verhuurder uit te breiden met de navolgende diensten, welke alsdan eveneens op voorschotbasis in de servicekosten zullen worden opgenomen:

a. schoonmaak kantoorruimte;
b. gebruik reeds aanwezige internetaansluiting;
c. gebruik meubilair;
d. receptieservice.

huuringangsdatum:

zo spoedig mogelijk na wilsovereenstemming, doch aanvangende op de eerste van de maand volgend op de wilsovereenstemming.

waarborgsom:

bij ondertekening van de huurovereenkomst stelt huurder in handen van verhuurder een waarborgsom ter grootte van drie maanden huurverplichting inclusief servicekosten en een vergoeding gelijk aan de toekomstig verschuldigde B.T.W. Over de waarborgsom wordt door verhuurder geen rente vergoedt.

N.B. afhankelijk van de gegoedheid huurder kan verhuurder ten aanzien van de zekerheidstelling aanvullende voorwaarden stellen.

huurovereenkomst:

indien partijen tot overeenstemming komen zullen de hoofd huurvoorwaarden worden vervat in een ROZ huurovereenkomst ex artikel 7:230a aangepast aan de eisen en wensen van de verhuurder.

voorbehoud verhuurder:

voor het aangaan van een huurovereenkomst maakt verhuurder het nadrukkelijk voorbehoud van het verkrijgen van een verhuurder conveniërend krediet informatierapport van het bedrijf van huurder.

Kenmerken

Vraagprijs
€ 150 p.m2.p.j
Wijk
Wijk 27 Stationsbuurt
Locatie
woonomgeving
Postcode
2516 LX Den Haag
Type
Kantoorruimte
Bouwjaar
2007
Totaaloppervlakte
150m²
Verdiepingen
1

Locatie

[ { "address": "Rijswijkseplein 786", "zipCode": "2516 LX", "city": "Den Haag", "lat": 52.0715787, "lng": 4.3241139 } ]
[{"featureType":"water","elementType":"geometry","stylers":[{"color":"#e9e9e9"},{"lightness":17}]},{"featureType":"landscape","elementType":"geometry","stylers":[{"color":"#f5f5f5"},{"lightness":20}]},{"featureType":"road.highway","elementType":"geometry.fill","stylers":[{"color":"#ffffff"},{"lightness":17}]},{"featureType":"road.highway","elementType":"geometry.stroke","stylers":[{"color":"#ffffff"},{"lightness":29},{"weight":0.2}]},{"featureType":"road.arterial","elementType":"geometry","stylers":[{"color":"#ffffff"},{"lightness":18}]},{"featureType":"road.local","elementType":"geometry","stylers":[{"color":"#ffffff"},{"lightness":16}]},{"featureType":"poi","elementType":"geometry","stylers":[{"color":"#f5f5f5"},{"lightness":21}]},{"featureType":"poi.park","elementType":"geometry","stylers":[{"color":"#dedede"},{"lightness":21}]},{"elementType":"labels.text.stroke","stylers":[{"visibility":"on"},{"color":"#ffffff"},{"lightness":16}]},{"elementType":"labels.text.fill","stylers":[{"sa turation":36},{"color":"#333333"},{"lightness":40}]},{"elementType":"labels.icon","stylers":[{"visibility":"off"}]},{"featureType":"transit","elementType":"geometry","stylers":[{"color":"#f2f2f2"},{"lightness":19}]},{"featureType":"administrative","elementType":"geometry.fill","stylers":[{"color":"#fefefe"},{"lightness":20}]},{"featureType":"administrative","elementType":"geometry.stroke","stylers":[{"color":"#fefefe"},{"lightness":17},{"weight":1.2}]}]

Documenten

Vragen of een bezichtiging plannen?

Neem contact met ons op via onderstaand formulier, of bel 070 - 331 97 99.

Uw bericht is naar ons verzonden. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Er is iets mis gegaan met het versturen van het formulier.
Controleer of u alle velden (goed) heeft ingevoerd en probeer het nog een keer.

Bewijs dat u geen robot bent. Hoeveel is ?